Zondag 19 juni 2022 - 15.00  Rietveld Ensemble

Nancy Braithwaite, klarinet
Lis Perry, viool
Richard Wolfe, altviool
Matthias Naegele, cello
Henry Kelder, piano

Programma 

Khachaturian Trio
Saint-Saëns Pianokwartet

 

Het Utrechtse Rietveld Ensemble bestaat uit louter topmusici met een internationale achtergrond. Violiste Elisabeth Perry, altviolist Richard Wolfe, cellist Matthias Naegele en klarinettiste Nancy Braithwaite spelen in bekende orkesten en geven les aan conservatoria. Ze spelen naast kamermuziek uit de klassieke- en romantische periode ook hedendaagse composities en spelen regelmatig wereldpremières.

De naam van dit illustere ensemble is geïnspireerd op de beroemde Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) die in Utrecht woonde en werkte. Veel van het repertoire van het Rietveld Ensemble is geschreven in de periode waarin Rietveld leefde.
In 2014 begon het ensemble met de concertserie ‘Rietveld Ensemble and Friends’. Hier worden werken gespeeld voor strijkers, blazers, zang en piano in een wisselende bezetting, van solo tot nonet. Ook biedt het ensemble regelmatig getalenteerde jonge musici de kans om samen te musiceren.

 Rietveld Ensemble web

Rietveld Ensemble
Website

Zondag 19 juni 2022 - 16.00  jongNBE

Programma volgt 

Het jongNBE is een ensemble van toptalenten van de Nederlandse conservatoria, sommige al klaar, andere nog midden in hun opleiding. Het ensemble bestaat uit tien musici (fluit, hobo, klarinet, fagot, saxofoon, hoorn, trompet, trombone, slagwerk en contrabas) en wordt gecoacht door ervaren musici van het NBE. Elke musicus speelt twee jaar in het ensemble en maakt dan plaats voor een nieuw talent.

Zij spelen uiteenlopend repertoire (klassiek, avantgarde, popmuziek, wereldmuziek), stellen hun eigen programma’s samen, doen theaterervaring op door samenwerkingsprojecten met andere kunstdisciplines, organiseren eigen concerten - ook in maatschappelijke context – en leren hoe belangrijk podiumpresentatie en contact met het publiek is.

Het jongNBE heeft inmiddels haar sporen verdiend en op vele podia en festivals gestaan, waaronder het Schiermonnikoogfestival, Down the Rabbithole, Fort Rijnauwen, Wonderfeel, Het Concertgebouw, Het Zuiderstrandtheater, De Krakeling en bij Podium Witteman. Daarnaast gaat het jongNBE graag samenwerkingen aan met uiteenlopende artiesten en kunstdisciplines als Holland Opera (opera), Duda Paiva (theater/poppenspel), Jungle by Night (jazz), Lucky Fonz III (singer/songwriter), Dagmar Slagmolen (jeugdtheater) en Sahand Sahebdivani (storytelling).

 jongNBE 2019 2020 foto Eric van Nieuwland web

foto Eric van Nieuwland

Website