Zaterdag 18 juni 2022 - 13.00 - 16.45 uur  Regionale muzikale uitspattingen

 13.00 In de Knop (o.l.v. Anne-Maartje Lemereis) – spelen nieuwe composities
 13:30 VioolLAB – rondom Nederlandse componisten en Mondriaan
 14:15 Scholen in de Kunst - idem
 15:00 HKU Utrechts Conservatorium – Prokofiev, Debussy, Bosmans, ...
 16:00 Flehite Sinfonietta o.l.v. Samuel Tamarit Otero – delen uit opera Gianni Schicchi van Puccini uit 1918 (1 jr voor opr. Stijl)
   
   
   

 

VioolLab

VioolLab
Website
Facebook

 Flehite Sinfonietta

Flehite Sinfonietta

Website

 

Zaterdag 18 juni 2022 - 20.30 uur  She/her

Maria Du Toit, klarinet
Vera Kooper, piano

Programma

Marie-Félicie Clémence de Grandval  Deux Pièces
 Ida Gotkovsky  Images de Norvège
 Barbara Woof  Dervish
 Germaine Tailleferre  Arabesque
 Ivy Priaulx Rainier  Suite for clarinet and piano
 Sarah Feigin  Fantasia

Maria Du Toit wordt gezien als een van de topinstrumentalisten van haar thuisland, Zuid-Afrika. Na 13 jaar solo-klarinettist van het Cape Philharmonic Orchestra te zijn geweest, is tegenwoordig Nederland de basis voor haar wereldwijde solo- en kamermuziek carrière. Critici beschrijven haar klarinetspel als 'sensationeel' en 'verbluffend', en complimenteren vaak haar onberispelijke intonatie, verbijsterende techniek en honingzoete toon.

Du Toit won talrijke concoursen en prijzen zowel in Zuid-Afrika als in Europa, waaronder de eerste prijs op het internationale klarinetconcours 'Jeunesses Musicales' in Boekarest. Du Toit is als solist en kamermusicus te horen op podia in Europa, de VS en Zuid-Afrika. Ze bracht drie albums uit en ontving een nominatie voor een South African Music Award (SAMA) voor haar album 'Luminous Shade' met de veelgeprezen pianiste Nina Schumann. Haar dubbel-cd van de complete klarinetconcerti van Louis Spohr met het Cape Town Philharmonic Orchestra onder leiding van Arjan Tien kreeg internationaal talrijke lovende recensies.

De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. In 2013 was Vera medeoprichter van het Delta Piano Trio, met violist Gerard Spronk en celliste Irene Enzlin. Het trio won talloze prijzen, waaronder in 2020 de prestigieuze “Kersjesprijs”, en trad veelvuldig op in Europa, Rusland, Israël, China, Korea, Indonesië en de USA.

In 2020 bracht Vera haar eerste solo-CD uit, met werk van Ludwig van Beethoven en John Corigliano. Daarnaast maakt ze in 2021 een uitgebreide tournee door Nederland met Floris Kortie en de voorstelling "Het jaar 250 na Beethoven”, een theaterproductie over het leven en de pianosonates van Ludwig van Beethoven.

Zaterdag 18 juni 2022 - 21.30 uur  Bosmans Legacy

Keuris Ensemble
Bob van der Ent, viool
Roeland Duijne, cello
Henry Kelder, piano

Spelen werken van de 70 jaar geleden overleden Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans.

Het Keuris Ensemble is een flexibel ensemble voor actuele muziek. Belangrijkste doelen zijn: coaching aan componisten, opnames, uitvoeren van nieuw geschreven werk en oudere werken welke zelden of nooit eerder zijn uitgevoerd. Meer dan 60 strijkkwartetten, 100 verschillende stukken en 10 composities voor zwijgende films zijn voor het ensemble geschreven.

Het Keuris Ensemble speelt jaarlijks in EYE Filminstituut Amsterdam, Muziekhuis Utrecht, Keuris Composers Contest Amersfoort en Splendor Amsterdam. Het ensemble vertolkt ook nieuwe werken van componisten aangesloten bij Edition MatchingArts en van studenten compositie aan de HKU in Utrecht. Van september 2022 tot maart 2023, zal het ensemble te horen zijn in zeven nieuwe werken voor fluit, klarinet, viool, cello en piano bij zeven kunstwerken en installaties tijdens de expositie Onbegrensd in het Mondriaanhuis Amersfoort. Volgend seizoen zal het ensemble een project lanceren voor componisten en dirigenten om te dienen als soort laboratorium.

Keuris Ensemble (website)

bob van der ent web

 Bob van der Ent website

Roeland Duijne web

 Roeland Duijne wikipedia

HK zwwit hires Caroline van Ewijk web

Henry Kelder (foto Caroline van Ewijk) website 

Zaterdag 18 juni 2022 - 22.30 uur  Componist des Vaderlands Martin Fondse

Martin Fondse, piano
Claudio Puntin, (bas)klarinet
Jörg Brinkmann, cello

Pianist en Componist des Vaderlands Martin Fondse is een meester in het verbinden van Muzikale Werelden. Daarvoor is hij in 2017 beloond met de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. ‘Als toetsenist, en recent vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world’, aldus het juryrapport.

Fondse speelt deze avond met long time companen Claudio Puntin, een creatieve (bas)klarinettist met een zeer persoonlijke muzikale taal en cellist Jörg Brinkmann, die via zijn uitgebreide arsenaal aan cello -technieken de klankmogelljkheden van dit instrument op virtuoze wijze weet uit te breiden.

Martin Fondse foto Krijn van Noordwijk IMG 7728bw web

foto Krijn van Noordwijk

Website