15.00  Martin Oei

Martin Oei, piano

Sergei Rachmaninov Preludes, Op. 23 (selectie)
Igor Stravinsky Petrushka

 

Martin Oei (1996) is een jonge pianist die zowel op moderne vleugels als op historische instrumenten (fortepiano’s en Franse vleugels van het merk Erard) optreedt. Oei haalde zijn Bachelor diploma cum laude bij het Utrechts Conservatorium in 2018.
Begin 2012 nodigde TV programma ‘De Wereld Draait Door’ Oei uit om te spelen voor Joop van den Ende.
Op zijn zestiende gaf Oei een solo recital in het Concertgebouw met de wereldpremière van de Fantasiesonate van Beethoven. In de zomer van 2013 bracht Zefir Records Oei’s derde CD uit met werken van Mozart en Beethoven op een originele fortepiano: een Rosenberger uit 1800. Vanaf 2012 geeft hij regelmatig concerten samen met meesterpianist Daniël Wayenberg, zo trad het duo op bij Podium Witteman en bij de opening van het Rijksmuseum.
Eind 2013 hadden ze samen een succesvolle tournee met optredens in o.a. Het Concertgebouw, Vredenburg Leeuwenbergh en Kasteel Wittenburg. In 2014 gaven ze zeven jubileum concerten voor Stichting Muziek in Huis; Koningin Maxima was aanwezig bij het slotconcert.
In 2016 bracht Zefir zijn vierde CD uit: Chopin a deux op 2 historische Erard vleugels met Daniël Wayenberg. Oei treedt in seizoen 2018-2019 drie keer op in het Koninklijk Concertgebouw in de serie Pianofeesten.
Voor meer informatie: www.martinoei.nl.

 6. Martin foto Sarah Wong web

Martin Oei (foto Sarah Wong)
Website

16.00  Slagwerk Den Haag

René Spierings, slagwerk
Lodewijck Bles, slagwerk
Antoine Josselin, slagwerk
Renato Peneda, slagwerk

Slagwerk Den Haag Fields
Hugo Morales Batocatta
Steve Reich Marimba Phase
  Drumming, part I

 

Slagwerk Den Haag (SDH) is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. SDH voert uit en co-creëert (slagwerk)muziek in de meest uiteenlopende vormen. Het spelen van bestaand repertoire, het geven van nieuwe opdrachten, het maken van nieuw werk in samenwerking met componisten en partners uit andere disciplines, en het onderzoeken van de grenzen en mogelijkheden van georganiseerd geluid zijn voor SDH dagelijkse kost.

Sinds 1977 is SDH, binnen en buiten Nederland, leidend in het uitvoeren van bekend en minder bekend slagwerkrepertoire.

De slagwerkers van SDH zijn podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators. Als uitvoerders spelen ze in elke denkbare setting. Op het traditionele instrumentenarsenaal, maar ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. Ze werken samen met kunstenaars en makers van nu. In de projecten reflecteren ze op de nieuwste ontwikkelingen en willen ze een bijdrage leveren aan de speurtocht naar het onontdekte.

pers: '...dazzling percussion group, similarly combined virtuosity and theatricality...' - New York Times, '...lekkere geluiden en inventiviteit troef...' - Volkskrant, '...divers en spannend...' - NRC Handelsblad, '...superieure uitvoering...' - De Telegraaf

.. one of the most venerable and important percussion groups in the world!" - Steven Schick

Meer info: https://www.slagwerkdenhaag.nl/

 

 slagwerk den haag 3 lowres credit gerrit schreurs

Slagwerk Den Haag (foto Gerrit Schreurs)

Website