20.30 uur  Rietveld Ensemble

Nancy Braithwaite, klarinet
Mattias Naegele, cello
Henry Kelder, piano

Max Bruch Acht Stücke, Op. 83 (selectie)
Carl Frühling Trio, Op. 40


Het Rietveld Ensemble is een kamermuziekgroep bestaande uit topmusici met een internationale achtergrond en gevestigd in Utrecht.
De leden zijn conservatoriumdocenten, solisten en hoofdrolspelers in grote Nederlandse orkesten, waaronder Elisabeth Perry (concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en hoofdvakdocent viool aan het Utrechts Conservatorium) Richard Wolfe (1e altist van het Nederlands Kamerorkest en hoofdvakdocent altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht), Matthias Naegele (internationale cello-solist en kamermusicus) en Nancy Braithwaite (hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium). Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de klassieke periode, de romantische periode en de 20e en 21e eeuw, heeft het ensemble ook een nauwe werkrelatie met een aantal levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremières van hun werken. Sinds september 2014 zijn ze gastheer van de concertserie "Rietveld Ensemble and Friends", die plaatsvindt op de Kathedrale Koorschool in Utrecht en in de English Reformed Church in Amsterdam. In deze gratis concerten voert de groep werken uit voor strijkers, winden, stem en piano met instrumenten variërend van solostukken tot nonetten. Het ensemble nodigt regelmatig buitengewoon getalenteerde jonge spelers uit om zich bij hen aan te sluiten en creëert een oefenterrein voor kamermuziekvaardigheden. Bij de meeste concerten treden uitstekende gastmuzikanten op met het ensemble, wat variëteit en inspiratie voor de serie oplevert. De naam van het ensemble is geïnspireerd op de beroemde Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) die in Utrecht woonde en werkte. Veel van het repertoire voor het Rietveld Ensemble is geschreven tijdens zijn leven.
Meer info: https://www.rietveld-ensemble.com/

rietveld03

Rietveld Ensemble
Website

21.30 uur  Groot Omroepkoor Ensemble

Anitra Jellema, Charlotte Janssen, sopranen
Anjolet Rotteveel, José Kamminga, alten
Alan Belk, Albert van Ommen, tenoren
Ludovic Provost, Daniël Hermán Mostert, bassen
Ben Martin Weijand, piano

Gabriel Fauré Madrigal
  les Djins
Béla Bartók Four Slovak Folk Songs
Edward Elgar From the Bavarian Highlands deel 1,2,3
Johannes Brahms Zigeunerlieder, Op. 112 Nr 3,4,5,6
Antonín Dvorák Klänge aus Mähren Nr. 1,2,3 en 6


De zangers in dit octet zijn allen werkzaam in het Groot Omroepkoor, het enige professionele grote symfonische koor in Nederland.
Het Groot Omroepkoor is regelmatig live te beluisteren in de Radio 4 concertseries, zoals de Vrijdag van Vredenburg, de Zaterdagmatinee en het Zondagochtendconcert in het Concertgebouw. Naast hun werk bij het Groot Omroepkoor treden de zangers van dit octet regelmatig solistisch op, in binnen- en buitenland. Zij worden op dit concert begeleid door de vaste pianist van het Groot Omroepkoor: Ben Martin Weijand.

Octet GOK

Groot Omroepkoor Ensemble (foto Peter-Paul Houtmortels)