20.30 uur  Eloisa Cascio

Eloisa Cascio, pianoforte

 Maurice Ravel  Jeux d’eau
 Frédérick Chopin  Barcarola op.60
 Franz Schubert  Quattro Improvvisi op.90
 - Allegro molto moderato (do minore)
 - Allegro (mi bemolle maggiore)
 - Andante mosso (sol bemolle maggiore)
 - Allegretto (la bemolle maggiore)
 George Gershwin  Tre Preludi
 - Allegro ben ritmato e deciso
 - Andante con moto e poco rubato
 - Allegro ben ritmato e deciso


Eloisa Cascio
, after the classical studies completed the master and specialist degrees - with first class honors and special mention- in Piano, as a student of Tina Babuscio (Conservatory of Benevento) Harpsichord (Conservatory of Campobasso) Chamber Music and Choral Music and Choir Direction (Conservatory of Avellino) and Piano Chamber Music (Conservatory of Napoli). Afhter Eloisa studied with Pietro De Maria in the School of Music of Fiesole when in June 2014 obtained the Piano Interpretation Diploma: She study piano also with Massimo Bertucci in Napoli (private course) and classical praxis with Emilia Fadini in Milano. She took part in masterclass of piano with Bruno Canino, Peter Lang, Gottlieb Jracek von Armin, Johannes Kropfitsch, Oleg Marshev, Joseph Paratore, Henri Sigfridsson, Andreas Frohlich, Olivier Gardon, Dominique Merlet, Teppo Koivisto and other.

On August 2012, She attended a master in piano with Gottlieb Jracek von Armin in the Wiener Musik Seminar and obtained the III prize in the Dichler Competition. On April 2016, she was the recipient of the “University of South Florida Steinway Piano Series special award”.  The award is given annually to help an exceptional pianist at the beginning of their professional career.

Eloisa played as a pianist soloist and in chamber music in various festival in Italy, Austria, Belgium, France, Germany, Spain, Holland, Greece, Poland, Macedonia, Baltic Republic’s, Romania, Montenegro and United States of America, Croatian, Lithuania, Estonian, Latvia; She took part in concert - seasons in Rome, Turin, Bologna, Milan, Trieste, Verona, Ancona, Paris, Salzburg, Frankfurt, Timisoara, Bitola, Beringen, Kotor, Tampa, Thessaloniki, Tallin, Riga, Palanga, Dubrovnik and many other’s. As harpsichordist Eloisa played recital, chamber music and Bach and De Falla concerts

At the present Eloisa is a teacher of theory and harpsicord in Conservatory Francesco Cilea in Reggio Calabria (Italy).

20.30 uur  Rietveld Ensemble

Nancy Braithwaite, klarinet
Mattias Naegele, cello
Henry Kelder, piano

Max Bruch Acht Stücke, Op. 83 (selectie)
Carl Frühling Trio, Op. 40


Het Rietveld Ensemble is een kamermuziekgroep bestaande uit topmusici met een internationale achtergrond en gevestigd in Utrecht.
De leden zijn conservatoriumdocenten, solisten en hoofdrolspelers in grote Nederlandse orkesten, waaronder Elisabeth Perry (concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en hoofdvakdocent viool aan het Utrechts Conservatorium) Richard Wolfe (1e altist van het Nederlands Kamerorkest en hoofdvakdocent altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht), Matthias Naegele (internationale cello-solist en kamermusicus) en Nancy Braithwaite (hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium). Naast het uitvoeren van kamermuziek uit de klassieke periode, de romantische periode en de 20e en 21e eeuw, heeft het ensemble ook een nauwe werkrelatie met een aantal levende componisten en geeft het regelmatig wereldpremières van hun werken. Sinds september 2014 zijn ze gastheer van de concertserie "Rietveld Ensemble and Friends", die plaatsvindt op de Kathedrale Koorschool in Utrecht en in de English Reformed Church in Amsterdam. In deze gratis concerten voert de groep werken uit voor strijkers, winden, stem en piano met instrumenten variërend van solostukken tot nonetten. Het ensemble nodigt regelmatig buitengewoon getalenteerde jonge spelers uit om zich bij hen aan te sluiten en creëert een oefenterrein voor kamermuziekvaardigheden. Bij de meeste concerten treden uitstekende gastmuzikanten op met het ensemble, wat variëteit en inspiratie voor de serie oplevert. De naam van het ensemble is geïnspireerd op de beroemde Nederlandse architect en ontwerper Gerrit Rietveld (1888-1964) die in Utrecht woonde en werkte. Veel van het repertoire voor het Rietveld Ensemble is geschreven tijdens zijn leven.
Meer info: https://www.rietveld-ensemble.com/

Eloisa

Eloisa Cascio
Facebook

21.30 uur  Diamanda Dramm & James Oesi

Diamanda Dramm - viool
James Oesi - contrabas

J.S. Bach Praeludium XIII (viool en bas)
K. Penderecki Duo Concertante (viool en bas)
J.S. Bach Prelude, Sarabande + Gavotte I + II uit suite nr 4 for cello solo (bas)
H.I. Biber Mystery Sonata I (viool en bas)
E. Ysaye Sarabande uit 4e sonate (viool)
T. Loevendie DANCE (viool)
F. Rabbath Poucha Dass (bas)
E. Meyer Concert Duo, deel I (viool & bas)


Diamanda La Berge Dramm
(1991) groeide op in Amsterdam tussen sleutelfiguren van de muzikale werelden van klassiek, modern en improvisatie. Haar spelstijl en programma’s worden gekenmerkt door een combinatie van alledrie. De afgelopen jaren gaat haar vioolspel steeds vaker met haar stem gepaard. In 2015 ontving ze de prestigieuze Kersjesprijs. Op haar dertiende bracht ze “Raadsels” van Louis Andriessen in premiere in het Concertgebouw tijdens het Holland Festival 2005. Diamanda is als jonste lid deel van Splendor Amsterdam. Diamanda studeerde in Boston aan het New England Conservatory, waar ze in 2013 de John Cage Award ontving voor haar contributie aan hedendaagse muziek. Zij keerde terug naar Nederland om bij Vera Beths te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In mei 2015 behaalde Diamanda haar Master met onderscheiding en won daarbij de Nicolai prijs voor meest bijzondere eind examen. In april 2018 werd Diamanda uitgeroepen tot Dutch Classical Talent 2018.

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelt zijn soloprogramma’s – bestaande uit werken van onder andere Bach, Rachmaninoff, Berio en Beethoven – in het Amsterdamse Concertgebouw, Oosterpoort Groningen, TivoliVredenburg, op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht en Amersfoort, Cityproms Leeuwarden, CrossLinx Festival en op festival Wonderfeel. Oesi speelt meerdere keren op NPO Radio 4, speelt en wordt geportretteerd door NPO Radio 1 en is als solist te gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Sinds februari 2016 is James de huismuzikant van het Utrechtse Het Muzieklokaal waar hij regelmatig met andere prominente musici speelt. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas waarvan de eerste editie in mei 2017 in De Electriciteitsfabriek in Den Haag zal plaatsvinden. Naast zijn solowerk is Oesi veelgevraagd als moderne muziek ensemblespeler. Hij treedt op met Asko|Schönberg, Insomnio, Oerknal, Ives Ensemble en Ensemble Modern.

Diamanda Dramm

Diamanda Dramm
Website
Facebook
Instagram

James Oesi

James Oesi
Website
Facebook