20.30 uur  Claudia y Manito

Zuid-Amerikaanse zwoele liederen

Claudia van Trigt, Paraguayaanse harp
Manito, gitaar

Claudia y Manito hebben een  repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de  Paraguayaanse Harp.  Deze harp is een Zuid Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische  zamba’s , ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleid zij zichzelf op gitaar. Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt.  
Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties  staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.  Manito speelt naar eigen zeggen zoals de wind waait en de sterren staan. Zijn naam is een directe verwijzing naar de gitaarlegende Manitas de Plata.
Het concertprogramma heeft de titel ‘Arpamor’; vrij vertaald betekent dit : liefde voor de harp.

 

Claudio y Manito 2

Claudio y Manito

Website

21.30 uur  Haytham Safia Qu4rtet

wereldmuziek

Haytham Safia, U´d
Hanneke Ramselaar, hobo
Osama Mileegi, percussie
Eva van de Poll, cello

Het Haytham Safia Qu4rtet is een uniek ensemble. De leden vertegenwoordigen vele verschillen: tussen man en vrouw, Oost en West, uit het hoofd spelen of improviseren en van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek, hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier. Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen, of het nu in een intieme concertzaal is of op een uitbundig festival. Zo traden zij op in het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Rasa in Utrecht, de Vereeniging in Nijmegen, Muziek op de Binnendieze in Den Bosch, en op festivals als Dunya in Rotterdam, het bevrijdingsfestival in Amsterdam en de Jazzfietstour Groningen. Hun eerste CD “Promises” werd goed ontvangen en is uitverkocht. Ze hebben zojuist hun tweede  CD, “Fresh Moods”, opgenomen, in zeer korte tijd, om het gevoel van een live optreden te behouden.

Haytam Safia 2

Haytam Safia

Website